Rekwup

cycleren reviseren recupereren recirculeren

Kwatt Kwaliteit ...

super cup ...

utilisable kwaliteit cup (herbruikbare kwaliteitsbekers)

Vanwaar komt de naam ‘Rekwup’?

Het is een samenstelling van:

  • Re- zoals in recyclage, réutilisable (FR: herbruikbaar), recuperatie (van grondstoffen), re-use (EN)
  • Kw- zoals in kwaliteit, maar ook zoals in kWh – want we willen niet alleen grondstoffen, maar ook energie sparen
  • Up- zoals in cup (EN: beker), maar ook zoals in super, want het is een prachtig concept.

En omdat we graag internationaal actief zijn, hebben we drie kernwoorden uit drie talen samengevoegd:

  • -utilisable
  • Kw-aliteit
  • Cup

Rekwup? Voilà!

 

Of hoe we producten en diensten kunnen leveren die goed zijn voor het milieu, die voor plaatselijke werkgelegenheid zorgen en die positief bijdragen tot een rechtvaardigere economie!

 

 

Hier komt de motivering van :

 

Jean-Gérald Pahaut
Oprichter en beheerder van Rekwup cvba

Jean-Gérald Pahaut

Studeert in 2002 af in toerisme en gaat met zijn diploma op zak eerst een beetje reizen. Daarna gaat hij aan de slag in het hotelwezen en het natuuropbouwwerk, totdat hij bij de nougat belandt.

Jean-Gérald zal  6 jaar de functie bekleden van Verantwoordelijke Kwaliteit en Export in het familiebedrijf Carlier, nougatfabrikant. Hygiënische normen, het FAVV, de HACCP en internationale certificaten hebben geen geheimen meer voor hem. Vanaf 2000 is hij tegelijk actief in de organisatie van concerten, festivals en andere evenementen en zo wordt Jean-Gérald zich bewust van de negatieve invloed van dit soort activiteit op het milieu.

In 2005, tijdens de Petits Feux de Barcène, besluit hij om voor het eerst herbruikbare bekers te gebruiken. Het is een positieve ervaring, behalve dat die bekers terug naar Perpignan vertrekken om te worden gewassen.  Dat neemt niet weg dat met de hulp van het BEP een voorraad herbruikbare bekers wordt aangekocht voor het Maison des Jeunes van Ciney, dat er vandaag nog altijd gebruik van maakt.

In 2011 ontmoet hij Bruno van Esprit Planète in Rennes, die besloten heeft om zijn bekers in Bretagne te produceren. Het is dankzij hem, maar ook dankzij de festivals Un Soir Autour du Monde en Esperanzah! dat het avontuur van de  réutilisables kwaliteit cups begint.

In 2012 wordt een vzw opgericht om het project te lanceren; na 2 jaar onderzoek en ontwikkeling op het vlak van vervoer, wassen en drogen ziet de coöperatieve vennootschap Rekwup in januari 2014 eindelijk het levenslicht.

 

Vincent Luyckx
Oprichter en adviseur van Rekwup cvba

Als gedelegeerd bestuurder van de n.v. Sabemaf Sechehaye, een firma die al vele decennia gespecialiseerd is in de realisatie van grootkeukens en de invoer van Meiko-vaatwasmachines, besloot Vincent in dit project te investeren, zowel om de milieuvriendelijke als om de sociale en economische aspecten ervan.

Zijn ervaring op het vlak van vaatwasmachines en zijn vele jaren in de directie van een onderneming aan de top staat in haar markt vormen een kostbare hulp bij de ontwikkeling van de coöperatie.

 

 

 

 

 

 
Vincent Varelli
Oprichter en vertegenwoordiger van Rekwup cvba

Tijdens zijn studies handelsingenieur kreeg Vincent de kans om mee te werken bij de organisatie van festiviteiten, zoals de Coupe du Mons in 1996 (destijds waren er nog niet velen die zich bekommerden om de last die werd veroorzaakt door de tientallen, zelfs honderden kilo’s plastic bekers waarmee het terrein na een avond bezaaid lag).

Kort daarna ontmoet hij Jean-Gérald, met wie hij samenwerkt in het kader van Jeunes et Média (vandaag 4uCampus) en samen met hem instaat voor de bevordering van cultuur en lezen in scholen en universiteiten. Hun vriendschap en gedeelde waarden stammen uit die tijd.

Met meer dan 10 jaar ervaring in het beheer van een KMO (het vertaalbureau Eurologos-Paris) aarzelt Vincent vandaag niet om zijn commerciële knowhow in dienst  te stellen van Rekwup, dat hij vooral met behulp van zijn kennis van de wereld van de evenementen verder wil ontwikkelen.

 

 

En u, wat verwacht u?


Als milieubewustzijn voor u meer betekent dan woorden alleen, aarzel dan niet en word coöperatielid!